Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa jabukama i tečnom čokoladom

Kolač sa jabukama i tečnom čokoladom

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Kuvar
751862639
Kolač sa jabukama i tečnom čokoladom
Fotografije: TanyaGyurova
1 / 5
29/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Ako se pitate šta da jedete u kasno po podne, uvek vam nudimo ovaj čokoladni kolač sa jabukama"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • jabuke - 3 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • ulje - 100 ml
  • smeđi šećer - 200 g
  • brašno - 1 šolja (integralno, speltino)
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • kakao - 2 kašičice
  • kora limuna - od 1/2 limuna
  • orasi - 1/2 šolje
  • tečna čokolada - 3 supene kašike, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni.

Umutite jaja sa šećerom, posle dodajte ulje u tankom mlazu dok nastavljate sa mućenjem.

Dodajte kiselo mleko i sodu i ponovo dobro mešajte. Izrendajte jabuke i dodajte ih u smesu. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo i ponovo izmešajte.

Podelite smesu na dva dela. U jedan deo stavite kakao i samlevene orahe, a u drugi - izrendajte koru od polovine limuna.

U kalup za kolač podmazan uljem ili običnu tepsiju sipajte prvo jednu smesu i posle drugu, nakon čega lagano izmešajte nečim oštrim (nožem, čačkalicom za zube ili štapićem).

Kolač sa jabukama pecite na 180 stepeni otprilike 40 minuta tako što probate čačkalicom za zube da biste bili sigurni.

Kada izvadite gotov kolač iz rerne, sačekajte ga da se lagano ohladi otprilike 10-15 minuta i nakon toga ga namažite tečnom čokoladom po vašem izboru.

Poslužite kolač sa čokoladom kada se u potpunosti ohladi i kada se čokolada stegnula.

Kolač sa jabukama i tečnom čokoladom je savršen za svako po podne!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: