Način pripreme
Uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni.
Umutite jaja sa šećerom, posle dodajte ulje u tankom mlazu dok nastavljate sa mućenjem.
Dodajte kiselo mleko i sodu i ponovo dobro mešajte. Izrendajte jabuke i dodajte ih u smesu. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo i ponovo izmešajte.
Podelite smesu na dva dela. U jedan deo stavite kakao i samlevene orahe, a u drugi - izrendajte koru od polovine limuna.
U kalup za kolač podmazan uljem ili običnu tepsiju sipajte prvo jednu smesu i posle drugu, nakon čega lagano izmešajte nečim oštrim (nožem, čačkalicom za zube ili štapićem).
Kolač sa jabukama pecite na 180 stepeni otprilike 40 minuta tako što probate čačkalicom za zube da biste bili sigurni.
Kada izvadite gotov kolač iz rerne, sačekajte ga da se lagano ohladi otprilike 10-15 minuta i nakon toga ga namažite tečnom čokoladom po vašem izboru.
Poslužite kolač sa čokoladom kada se u potpunosti ohladi i kada se čokolada stegnula.
Kolač sa jabukama i tečnom čokoladom je savršen za svako po podne!