Pileće šnicle Kapreze

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
331
358
Pileće šnicle Kapreze
Fotografije: VIOLETA MATEVA
1 / 2
14/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
"Prijatno uz ukusne pileće šnicle Kapreze"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 2 komada bataka bez kožice
  • so - po ukusu
  • ulje - 2 kašike
  • biber
  • bosiljak - svež
  • paradajz - 3 krupna, narendan ili nasečen na kockice
  • beli luk - 2 čena
  • mocarela - 125 g
  • med - 1 kašika
  • ulje - 3 kašike
  • sirće balzamiko - 2 kašike
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće šnicle od bataka, može i od belog mesa, nasecite na manje komade, posolite ih, dodajte biber, origano i 2 kačike ulja.

Ostavite ih da se mariniraju na kratko.

Paradajz naseckajte na kockice ili ga narendajte. Pripremite vinegret od balzamika, meda i jedne do dve kašike ulja.

U tiganj sipajte 3 kašike ulja i upržite pileće meso sa obe strane, dok ne porumeni.

Dodajte paradajz, naseckani beli luk, sačekajte da tečnost ispari i dodajte vinegret i so.

Na svaki kmad mesa stavite tanko parče mocarele, poklopite tiganj i ostavite na vatri dok se sir ne istopi.

Poslužite šnicle Kapreze sa listovima svežeg bosiljka.

Prijatno uz novu verziju za pileće šnicle Kapreze!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: