Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Meraklijska rebra sa sosom od nara

Meraklijska rebra sa sosom od nara

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Meraklijska rebra sa sosom od nara
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Sjajna rebra za meraklije sa sosom od nara"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 2 kg
  • mladi luk - 1 vezica
  • krompir - 3 - 4 komada
  • sos od nara - 5 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • čubar - 1 kašika
  • ulje - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Za recept za rebarca su vam potrebna dva parčeta rebara (cela). Začinite meso solju, alevom paprikom, biberom i čubrom.

Prelijte sa malo ulja, da se polepe začini i stavite u posudu za pečenje, sipajući još malo ulja i šolju vode. Stavite tako posudu za pečenje bez folije da se peče na 150 stepeni.

Nakon oko sat izvadite i dodajte isečen luk i krompir, koji je prepolovljen. Namažite obilno parčiće rebara sosom od nara, pospite krompir alevom paprikom i biberom.

Pecite još oko sat dok preliva nekoliko puta rebra sosom, koji je u posudi. Kad procenite da su gotovi pojačajte na 180-200 stepeni da se dobro zarumene.

Meraklijska, jer se spremaju s merakom i postaju mnogo ukusna!

Prijatno! Probajte ova merkalijska rebra sa sosom od nara i posaće vam omiljena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: