Svinjska rebra sa sosom od jabuke

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
12/09/2019
"Svinjetina sa jabukama - to je kombinacija, u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj "
Priprema40 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno130 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano25
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1, 3 kg (sa 6 kotleta)
  • morska so
  • krompir - 1, 25 kg, sitan
  • bundeva - 750 g
  • maslinovo ulje - 1 - 2 kašike
  • za sos od jabuke
  • jabuke - 6 komada, zelene (600 g)
  • voda - 60 ml (1/4 šolje)
  • žalfija - 4 lista, sveža
  • šećer - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Posolite celo parče svinjskih rebara i pokrijte ogoljene kosti kotleta folijom, da ne zagore. Stavite svinjetinu u namazanu posudu za pečenje i pecite oko 35 minuta u jako zagrejanoj rerni, ne pokrivajući meso.

Očišćenu bundevu isecite na parčiće, pomešajte sa očišćenim krompirićima u odvojenu posudu za pečenje i prelijte maslinovim uljem. Dodajte u drugu posudu za pečenje u rernu, smanjite temperaturu i pecite još oko 40 minuta. Čim je svinjetina ispečena, izvadite iz rerne i pokrijte čvrsto folijom, da se izdinsta.

Pojačajte rernu i dopecite povće još 15 minuta, dok ne bude poptuno gotovo.

Za sos so djabuke očistite i oljuštite jabuke. Isecite ih na tanke parčiče. Pomešajte voće sa vodom i žalfijom. Kuvajte nepokriveno oko 10 minuta, treba da se krčka, dok jabuke ne omekšaju. Sklonite sa ringle i promešajte sa šećerom.

Servirajte svinjska rebra zajedno sa sosom i pečenim povrćem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar