Način pripreme
Posolite celo parče svinjskih rebara i pokrijte ogoljene kosti kotleta folijom, da ne zagore. Stavite svinjetinu u namazanu posudu za pečenje i pecite oko 35 minuta u jako zagrejanoj rerni, ne pokrivajući meso.
Očišćenu bundevu isecite na parčiće, pomešajte sa očišćenim krompirićima u odvojenu posudu za pečenje i prelijte maslinovim uljem. Dodajte u drugu posudu za pečenje u rernu, smanjite temperaturu i pecite još oko 40 minuta. Čim je svinjetina ispečena, izvadite iz rerne i pokrijte čvrsto folijom, da se izdinsta.
Pojačajte rernu i dopecite povće još 15 minuta, dok ne bude poptuno gotovo.
Za sos so djabuke očistite i oljuštite jabuke. Isecite ih na tanke parčiče. Pomešajte voće sa vodom i žalfijom. Kuvajte nepokriveno oko 10 minuta, treba da se krčka, dok jabuke ne omekšaju. Sklonite sa ringle i promešajte sa šećerom.
Servirajte svinjska rebra zajedno sa sosom i pečenim povrćem.