Način pripreme
Bilo bi dobro da svi sastojci budu na sobnoj temperaturi.
Mikserom umutite jaje sa šećerom da se dobije mekani krem.
Ugrejte tečnu čokoladu u mikrotalasnoj rerni na 20-30 sekundi. Može i u posudi na vodenoj pari, da bi postala tečna.
Pomešajte sodu sa kiselom pavlakom i promešajte.
U smesu sa jajima dodajte ulje, pavlaku i čokoladu, tako što mešate nakon svakog sastojka.
Prosejte brašno i prašak za pecivo. Dodajte ih u delovima u smesu.
Mešajte dok se ne homogenizuje.
Prebacite smesu za kolače u tepsiju sa prečnikom od 20 cm.
Operite i osušite smokve. Isecite ih na dve polovine i poređajte ih na kolač.
Pospite s 1-2 supene kašike smeđeg šećera i filiranim bademima.
Kolač pecite na 170 stepeni sa ventilatorom 35-40 minuta dok čačkalica koju zabodete ne bude suva.
Ohladite na rešetci i poslužite.
Neka vam je slatko!