Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Mala pogača sa kiselom pavlakom

Mala pogača sa kiselom pavlakom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Mala pogača sa kiselom pavlakom
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Napravite jednu pogaču, pojede se za sekund, pitate se, čim je tako ukusna zašto niste napravili odmah dve male pogače sa kiselom pavlakom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 450 g
  • kvasac - 1 pakovanje, suvi )7 g)
  • kisela pavlaka - 100 g
  • sveže mleko - 200 ml (toplo)
  • so - 1 1/2 kašičica
  • šećer - 2 kašike
  • ulje - 50 ml
  • Za mazanje
  • žumance - 1 komad
  • voda - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac i šećer u toplom svežem mleku. Ostavite deset minuta. Prosejte brašno i napravite udubljenje. Dodajte so, kiselu pavlaku, ulje i već aktiviran kvasac.

Zamesite meko testo. Namažite ga sa malo ulja i ostavite sat dok ne udvostruči svoj obim.

Podelite testo na četiri dela. Svaki razvijte u elipsu i isecite na lente unutrašnjost, ali ne da stignete do kraja. Uvijte u rolat i posle u puža.

U posudu sa dnom koje se skida (24 cm) postavite papir za pečenje, a zidove namažite maslacem ili uljem. Poređajte četiri dela pogače i ostavite ponovo da naraste još 30 minuta.

Nakon toga pomešajte jedno žumance sa 2 kašike vode i namažite pogaču.

Pecite malu pogaču na 180 stepeni sa ventilatorom oko 25-30 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: