Način pripreme
U kaseroli u posoljenoj vodi skuvamo dve pileće grudi (otprilike 300 g). Nakon što se ohlade, sečemo ih na male kockice.
Skuvamo 3 jajeta, na 10 minuta (treba da budu tvrdo kuvana). Gulimo i sečemo na kockice.
U tiganju sa malo ulja prepržimo sitno iseckanu glavicu luka.
Dodajemo očišćene, oprane i iseckane sveže pečurke. Začinimo solju, biberom i kuvamo dok ne ispari voda iz pečuraka i prepržimo. Ostavljamo da se ohlade.
Ananas sečemo na kockice.
Oblikovanje salate:
Na tanjir stavljamo samo prsten tepsije 20 cm (bez dna). Stavljamo jednu čašu, do strane tepsije.
Od kartona pravimo ugao i postavljamo ga oko čaše. Najniže stavljamo file. Lagano pritiskamo viljuškom, posipamo solju i biberom.
Stavljamo 1 supenu kašiku majoneza i zaglađujemo. Nastavljamo naviše, tako što uzastopno stavljamo pečurke sa lukom, ananas, majonez, jaja, ponovo majonez i lepo zaglađujemo.
Odozgo stavljamo izrendani sir i kačkavalj. Stavljamo u frižider na sat vremena.
Dok se zimska salata steže, pravimo mišiće. Izrendamo 200 g sira. Uzimamo rukom i oblikujemo.
Nakon toga ih uvaljamo u kokosove ljuspice. Uši i rep su od kačkavalja, a oči i njuškica - od karanfilića.
Vadimo salatu iz frižidera i pažljivo skidamo prsten, ugao od kartona i čašu.
Sa strana celu salatu i ugao oblepimo izrendanim kačkavaljem i sirom. Postavljamo mišiće.
Salata mišići u siru i kačkavalju je spremna da zadivi!