Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pohovani kačkavalj»Pohovan kačkavalj u delongiju

Pohovan kačkavalj u delongiju

Tsvetina GavazovaTsvetina Gavazova
Pomoćnik kuvara
9419223
Pohovan kačkavalj u delongiju
Fotografije: Tsvetina Gavazova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Servirajte ukusan pohovani kačkavalj sa domaćim slatkom od borovnica. Nek vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • kačkavalj - 250 g
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 250 ml
  • brašno - 3 kašike, ravne
  • prašak za pecivo
  • so
  • biber - po ukusu
  • maslac - 1 kašičica, za mazanje
  • čubar - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj recept može da bude spremljen i u rerni - kao pohovan kačkavalj u rerni.

U posudi umutite jaja i sveže mleko.

Odvojeno pomešajte brašno sa praškom za pecuvo, biberom (ja lično ne koristim jer mi je dete još malo za biber i na dajem mu) i so i dodajte ga u smesu od jaja.

Narendajte kačkavalj na krupno rende i dodajte ga. Po želji pospite čubrom. Dobijenu smesu sam sipala u prethodno namazan kalup.

Na trećem stepenu dok ne postane zlatasto.

Servirala sam ukusan pohovan kačkavalj sa domaćim slatkom od borovnica.

P.S. Preporučujem da odstoji u frižideru oko tri sata pre serviranja, da se dobro stegne. Čak mogu da kažem da je sledećeg dana ovaj pohovani kačkavalj još ukusniji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: