Belgijski čokoladni mus

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Belgijski čokoladni mus
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
28/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije3
"Rastapamo se od zadovoljstva zbog izgleda belgijskog čokoladnog musa - i vi, zar ne"

Potrebni sastojci

  • čokolada - 90 g
  • maslac - 50 g
  • jaja - 2 komada
  • šećer u prahu - 50 g
  • so - prstohvat
  • pomorandža - 1 komad, kora
  • bejlis - 1 poklopac
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite čokoladu na pari zajedno sa maslacem. Sklonite i ostavite sa stane da se ohladi.

Podelite žumanca sa šećerom i belanca sa solju u dve posude. Umutite mikserom. Žumanca u vazdušasti beli krem i belanca do mekih vrhova.

Narendajte koru pomorandže. Dodajte je u žumanca zajedno sa bejlisom. Ujedinite smese.

Prvo promešajte žumanca sa čokoladom, a nakon toga dodajete belanca u malim količinama. Promešajte silikonskom špatulom i blagim kružnim pokretima.

Napunite kuhinjski špric sa nastavkom vazdušastim čokoladnim musom. Našpricajte u odgovarajuće čaše i ostavite u frižideru nekoliko sati.

Izvadite i pre nego što servirate pospite belgijski čokoladni mus sa malo narendane kore pomorandže.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: