Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići»Biskviti sa kafom i čokoladnim kapljicama

Biskviti sa kafom i čokoladnim kapljicama

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2183k218
Biskviti sa kafom i čokoladnim kapljicama
Fotografije: marcheva14
2 / 5
28/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
40
"I zapamtite, nije obavezno da servirate ove biskvite sa kafom uz kafu, ali je obavezno da ga probate"

Potrebni sastojci

  • espreso - 60 ml
  • kafa - 1 kašičica, instant
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 200 g
  • maslac - 125 g, istopljen
  • kukuruzni skrob - 100 g
  • prašak za pecivo - 1 ravna kašičica
  • brašno - 420 g
  • čokoladne kapljice - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 170 stepeni, sa ventilatorom

Ravne posude za pečenje - 2 komada, pokrivene papirom za pečenje

Količine u datom receptu su sasvim tačne. Nije potrebno da se dodaje više brašna.

Espreso i instant kafa se pomešaju. Maslac se istopi, ohladi se na sobnu temperaturu.

U posudu se razbiju dva jaja, dodaje se šećer, promeša se dobro žičanom mutilicom, da se dobro zapeni sa šećerom, dodaje se u mlazu maslac uz neprestano mešanje žičanom mutilicom, sipa se sva kafa, sledi skrob, prašak za pecivo, čokoladne kapljice i u porcijama se dodaje brašno.

U početku se muti žičanom mutilicom ili širokom špatulom, a nakon toga se oblikuje lopta rukom. Testo je veoma mekano, prijatno za rad i ne lepi se po prstima.

Zagrebu se loptice malom kašikom za sladoled prečnika oko 2.5 cm ili se otkidaju loptice rukom, izmere se na vagi (oko 34-36 g svaka). Loptice se valjaju među dlanovima i poređaju se na rastojanju jedna od druge u posudu na papir.

Biskviti se peku na 170 stepeni oko 15-20 minuta. Ostavljaju se u posudu da se ohlade i nakon toga se izvade.

Serviraju se uz dobar crni espreso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: