Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Milibrot sa čokoladnim kapljicama i ratlukom

Milibrot sa čokoladnim kapljicama i ratlukom

Galya NikolovaGalya Nikolova
Kuvar
10530569
Milibrot sa čokoladnim kapljicama i ratlukom
Fotografije: Galya Nikolova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
160 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
12
"Milibrot sa ratlukom i čokoladnim kapljicama - omiljen malima i velikima"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • jaja - 3 komada
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
  • šećer - 140 g
  • sveže mleko - 180 ml
  • kvasac - 1 komad, suvi (7 g)
  • maslac - 50g
  • ulje - 1 supena kašika
  • čokoladne kapljice - 70 g
  • ratluk - 140 g
  • ZA PREMAZIVANJE
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 0.5 kašičice
  • sveže mleko - 2 kašičice
  • vanilin šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Svi sastojci se stavljaju u mini pekaru (osim nadeva) - na program mešenje. Kada je testo gotovo, razvija se u pravougaonik debljine oko 4 mm.

Razvijeno testo se posipa obilno ratlukom i čokoladnim kapljicama i uvija se u rolat kojeg možete isplesti u pletenicu ili uviti kao uže i uviti u puža.

Oblikovani milibrot se stavlja u kalup za pečenje, premazuje se kravljim maslacem ili stavljenim papirom i ostavlja se da naraste.

Već narasli milbrot se premazuje umuećnim žumancem pomešanim sa malo ulja i 2-3 kapljice svežeg mleka i posipa se vanilinim šećerom.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni 30 minuta ili dok ne bude gotovo.

Ostavlja se na kratko da se ohladi na rešetci, nakon čega se vadi iz kalupa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: