Način pripreme
Rerna - 170 stepeni, sa ventilatorom
Ravne posude za pečenje - 2 komada, pokrivene papirom za pečenje
Količine u datom receptu su sasvim tačne. Nije potrebno da se dodaje više brašna.
Espreso i instant kafa se pomešaju. Maslac se istopi, ohladi se na sobnu temperaturu.
U posudu se razbiju dva jaja, dodaje se šećer, promeša se dobro žičanom mutilicom, da se dobro zapeni sa šećerom, dodaje se u mlazu maslac uz neprestano mešanje žičanom mutilicom, sipa se sva kafa, sledi skrob, prašak za pecivo, čokoladne kapljice i u porcijama se dodaje brašno.
U početku se muti žičanom mutilicom ili širokom špatulom, a nakon toga se oblikuje lopta rukom. Testo je veoma mekano, prijatno za rad i ne lepi se po prstima.
Zagrebu se loptice malom kašikom za sladoled prečnika oko 2.5 cm ili se otkidaju loptice rukom, izmere se na vagi (oko 34-36 g svaka). Loptice se valjaju među dlanovima i poređaju se na rastojanju jedna od druge u posudu na papir.
Biskviti se peku na 170 stepeni oko 15-20 minuta. Ostavljaju se u posudu da se ohlade i nakon toga se izvade.
Serviraju se uz dobar crni espreso.