Način pripreme
Količina mesa i povrća, koja nije naglašena u receptu je po želji - za koliko osoba kuvate.
Šnicle od pilećeg bataka stavite u posudu i marinirajte ih jedan sat u smesi Vorčesteršire sosa, soja sosa, kukurznog skroba, soli, aleve paprike, kurkume i malo vode.
Očistite špargle. Narendajte kačkavalj. Na tanke trake nasecite 1/2 crvene paprike i 1/2 žute paprike, sveže pečurke nasecite na kolutove.
Uzmite šnicle i na jedan kraj stavite šparglu, pečurke, papriku, kačkavalj i umotajte u rolat. Ako je neophodno, rolat učvrstite čačkalicama.
Poređajte pileće rolate u pleh. Dodajte sok od marinade, prelijte sa malo ulja i pospite ruzmarinom. Pokrijte pleh folijom i pecite pileći rolat na 180 stepeni oko 40 minuta.
Nakon tog vremena sklonite foliju, stavite preostale špargle i ostavite da se sve zapeče.
Spanać ubacite u vrelu vodu na 3 minuta. Nakon tog vremena ga ocedite i stavite u blender i dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja, soka od limuna i so.
Poslužite rolat od pilećeg mesa preko pirea od spanaća uz miks sveže salate, prelivene balzamikom i čipsom od hleba.