Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Rolatići»Rolat od piletine preko pirea od spanaća

Rolat od piletine preko pirea od spanaća

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Rolat od piletine preko pirea od spanaća
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"I da očekujete goste i da ih ne očekujete, svaki dan će biti izuzetan uz ovaj rolat od piletine"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - od bataka
  • za marinadu
  • vorčesteršire sos - 2 kašike
  • soja sos - 2 kašike
  • kukuruzni skrob - 2 kašike
  • so
  • biber
  • kurkuma
  • voda
  • još
  • špargla
  • kačkavalj
  • paprika - 1 komad / 1/2 komada crvene + 1/2 žute /
  • pečurke - 5 komada, sveže
  • ulje
  • ruzmarin
  • za pire od spanaća
  • spanać
  • maslinovo ulje - nekoliko kapi
  • limunov sok - nekoliko kapi
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Količina mesa i povrća, koja nije naglašena u receptu je po želji - za koliko osoba kuvate.

Šnicle od pilećeg bataka stavite u posudu i marinirajte ih jedan sat u smesi Vorčesteršire sosa, soja sosa, kukurznog skroba, soli, aleve paprike, kurkume i malo vode.

Očistite špargle. Narendajte kačkavalj. Na tanke trake nasecite 1/2 crvene paprike i 1/2 žute paprike, sveže pečurke nasecite na kolutove.

Uzmite šnicle i na jedan kraj stavite šparglu, pečurke, papriku, kačkavalj i umotajte u rolat. Ako je neophodno, rolat učvrstite čačkalicama.

Poređajte pileće rolate u pleh. Dodajte sok od marinade, prelijte sa malo ulja i pospite ruzmarinom. Pokrijte pleh folijom i pecite pileći rolat na 180 stepeni oko 40 minuta.

Nakon tog vremena sklonite foliju, stavite preostale špargle i ostavite da se sve zapeče.

Spanać ubacite u vrelu vodu na 3 minuta. Nakon tog vremena ga ocedite i stavite u blender i dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja, soka od limuna i so.

Poslužite rolat od pilećeg mesa preko pirea od spanaća uz miks sveže salate, prelivene balzamikom i čipsom od hleba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: