Način pripreme
Žuti fil: Žumanca i šećer žicom kratko mutiti, dodati 3 kašike gustina, dobro sjediniti žicom i kuvati na nižoj temperaturi (1), mešajući žicom. Kada se šećer istopi polako dodati oko 800 ml hladnog mleka, vanilin šećer, mešati žicom još oko 10 minuta dok se ne zgusne u glatku masu, dodati oko 70-100 g maslaca, mešati da se sjedini u fini žuti krem.
Keks fil: Margarin sobne temperature dobro izmiksajte da bude baš penast, pa dodajte šećer u prahu i ponovo mutite. Poželjno je da keks bude što sitnije mleven, te ili kupite već takav ili ga dodatno sameljite i prosejte pre upotrebe. Možete naravno i da koristite krupnije mleven, al vam u tom slučaju krem neće biti tako gladak. Dodajte mleveni keks i opet sve sjedinite mućenjem, dodati aromu vanile.
Čokoladni fil: okoladu otopite na tihoj vatri ili u mikrotalasnoj rerni (12-15 minuta na 180 W). Promešajte je da bude glatka, pa malo-pomalo, sve vreme mešajući, dolivajte toplu slatku pavlaku. Sačekajte da se krem prohladi, pa ga sipajte u teglu. Tek kada se sasvim ohladi na sobnu temperaturu, stavite ga u frižider da se stegne.