Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa karamelizovanim jabukama i orasima

Mafini sa karamelizovanim jabukama i orasima

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Mafini sa karamelizovanim jabukama i orasima2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Dajemo vam recept za mafine, kojim ćete oduševiti sve - koristite ga razumno"

Potrebni sastojci

  • kravlji maslac - 200 g
  • brašno - 200 g
  • šećer - 200 g
  • jaja - 4 komada
  • suvo grožđe - šaka
  • orasi - šaka
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • rum - oko 40 - 50 ml /ili viski/
  • jabuke - 2 komada, velike
  • limun - kora /po želji/
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Suvo grožđe se prokuva u alkoholu, blago razređenom u vodi, i ostavlja se da se namače dok se tečnost ne ohladi.

Jabuke se ogule i seku na tanke kriškice, dinstaju se u maslacu, posipaju se smeđim šećerom i prokuvaju se u malo viskija ili ruma.

Šećer i istopljeni maslac se mute, dodaju se jaja i na kraju brašno i prašak za pecivo.

Ovde može da se izrenda kora limuna za aromu smese za mafine.

Dodaju se mleveni orasi i proceđeno suvo grožđe.

Kalupčići se pune smesom i odozgo se ređaju karmelizovane kriškice jabuke.

Mafini sa jabukama se peku na 180 stepeni dok ne postanu zlatkasti, posipaju se šećerom u prahu.

Mafini sa karamelizovanim jabukama i orasima su sjajni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: