Torta sa karamelizovanim orasima i pavlakom

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
84
1
175
16/03/2017
"NEMA OVAKVOG ČUDA! Samo dok smo pisali recept nam je krenula voda na usta više desetine puta! Ovo je jedna neverovatna, raskošna torta."
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije14
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 392
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 6 kom.
  • šećer - 1 1/2 šolje
  • brašno - 1 1/2 šolje
  • za krem
  • tečna pavlaka - 500 ml
  • za sirup
  • šećer - 1/2 šolje
  • voda - 1 šolja
  • za karamel
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 3 kašike
  • orasi - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Razdvojiti belanca od žumanaca i umutiti ih u čvrst sneg sa šećerom. Umutiti i žumanca i sjediniti belu i žutu smesu.

Promešati i postepeno dodati brašno. Smesu podeliti na tri dela i peći tri kore na papiru za pečenje.

Pripremiti šećerni sirup i preliti ohlađene kore. Umutiti pavlaku u gust krem, premazati kore i napraviti tortu.

Šećer rastopiti u vodi i napraviti karamel. Pre nego se skloni sa vatre, u smesu dodati usitnjene orahe.

Ostaviti da se malo ohladi i preliti gornju koru torte.

Gotovu tortu ostaviti 1 sat da se ohladi i nakon toga servirati.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar