Način pripreme
Prosevamo brašno u posudi i u njega dodajemo prašak za pecivo i dobro promešamo.
Sameljemo orahe sa mašinom za mlevenje oraha. Izmerimo ulje. Umutimo jaja u drugoj posudi, nakon toga dodajemo i šećer i ponovo dobro umutimo. U smesu dodajemo i ulje i mutimo mikserom.
Očistimo šargarepu pre toga i izrendamo na krupno. Mlevene orahe dodajemo u smesu sa jajima, uljem i šećerom. Dodajemo u kašu postepeno i brašno sa pomešanim praškom za pecivo, mutimo mikserom, ali može i kašikom, ali treba dobro da se promeša.
Posle dodajemo 1 kašičicu cimeta i mlevene orahe, promešamo dobro.
Namažemo kalupe za mafine uljem ili maslacem i sipamo malo brašna. Smesa je za 12 komada mafina. Rasporedimo smesu ravnomerno i poravnamo kašikom.
Stavljamo mafine da se peku u rerni na 180 stepeni. Kad se ispeku stavljamo u odgovarajuću posudu i jedemo uz kafu.
Neka vam je slatko!
Imaju lep ukus oraha i šargarepe.