Način pripreme
1. Za ovaj drugačiji Tabule iseckajte obe vrste luk i sveže listove peršuna, korijander u mentu. U njih izrendajte 1 supenu kašiku kore od limuna i iscedite otprilike 30 ml limunovog soka.
Pomešajte sa maslinovim uljem, kašičicom soli i alevom paprikom i dobro promešajte.
U ovu smesu dodajte i paradajze i krastavce i seckane na male kockice i ostavite sve da dobro pusti aromu.
2. Iskidajte karfiol na ružice, tako što njihova težina bez tvrdih delova treba da bude 450 g. Stavite ih u blender na sekundice, kako bi se pretvorili u mrave (ne kašu).
3. Pomešajte kranulice karfiola sa suvim grožđem i dve, tri kašike maslinovog ulja.
Stavite ih u tiganj u debelom sloju, da se izdinstaju 10-12 minuta na umerenoj vatri - od 9 stepeni, na petom.
Mešajte s vremena na vreme i kada je gotovo, sklonite sa vatre i ostavite da se hladi najmanje 15 minuta.
4. Sipajte karfiol sa suvim grožđem u sve ostalo i promešajte salatu sa karfiolom.
Poslužite Tabule od karfiola kao salatu, predjelo ili garnirung uz ribu ili meso.
Prijatno!