Način pripreme
Karfiol isečen na cvetove skuvajte u blago posoljenoj vodi. Dobro ocedite i ostavite da se ohladi.
Kuvani karfiol stavite u bokal blendera zajedno sa iseckanim sirom (treba da bude tvrđi), belim lukom, jajetom, suvim hlebnim mrvicama, solju po ukusu i malo bademovog ili kokosovog brašna.
Pustite blender na maksimalnu brzinu da dobijete glatku i gustu smesu. Po potrebi zgusnite sa još bademovog brašna.
U ovom slučaju sam koristila kokosovo, ima neverovatna svojstva upijanja i savršeno je za uklanjanje viška vlage, ali je malo slatko i morao sam da dodam još malo soli i belog luka.
Dobijeno testo stavite u frižider na pola sata, pa nauljenim rukama oblikujte ćuftice od karfiola i ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje, koji takođe mora biti dobro podmazan.
Prelijte uljem i pecite na 180 stepeni sa ventilatorom dok ćuftice ne porumene.
Kod kuće ih volimo u dve verzije - sa sosom od majoneza ili sa sosom od paradajza.
Probajte i podelite ako vam se dopadaju ove jesenje ćuftice od karfiola u rerni.
Prijatno!