Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač sa ratlukom i umućenom pavlakom

Kolač sa ratlukom i umućenom pavlakom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78716k967
Kolač sa ratlukom i umućenom pavlakom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
12/12/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Sigurno ćete hteti da zapišete recept za ovaj kolač sa ratlukom i umućenom pavlakom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 200 g
  • skrob - 50 g, kukuruzni, prirodni
  • prašak za pecivo - 1 komad (do 15 g)
  • šećer - 200 g
  • vanila - 1 komad
  • ratluk - 100 g, medovina sa orasima
  • pavlaka - 300 g, mućena, nezaslađena
  • jaja - 4 komada
  • so - prstohvat
  • kravlji maslac - za podmazivanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

1. Umutite jaja sa šećerom u sipkast i gust krem.

U njih počnite da dodajte kašiku po kašiku prosejanog brašn sa praškom za pecivo. soli i vanilom. Dok to radite, smanjite mikser na niži stepen.

2. Isecite ratluk na komadiće.

Ukoliko nistu kupili umućenu pavlaku, nego tečnu, treba da je umutite tako što pazite da se ne zgruša.

Dodajte i nju u smesu za kolač, mešajući ravnomernim pokretima kako bi se sačuvala u sipkastom obliku.

3. Sipajte smesu u kalup za kolače, podmazan maslacem i odozgo stavite komadiće ratluka. Špatulom ih pritisnite ka unutra i lagano razmesite da bi stajali odozgo.

4. Ispecite kolač sa ratlukom u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-45 minuta. Kada je gotov, ostavite ga na 10 minuta u kalupu i nakon toga okrenite na rešetku kako bi se kolač sa ratlukom i umućenom pavlakom u potpunosti ohladio.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: