Kiflaći

Korisnik#266244Korisnik#266244
Početnik
346
Kiflaći3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Ukusne i mekane kiflice sa nadevom po želji - prijatno"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g, tip 400
  • voda - 100 ml, mlaka
  • mleko - 100 ml, mlako
  • ulje - 100 ml
  • suvi kvasac - 3 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 2 kašičice
  • Za fil
  • sitan sir - 200 g sitnog
  • takođe možete da ih punite i pica filom (pica fil : 100 g narendanog parizera, kečap, origano, 100 g narendanog sira, sve pomesati i puniti kiflice sa po jednom kašičicom)
  • Za premazivanje
  • jaja - 1 kom.
  • Za posipanje
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešati brašno, so, šećer, suvi kvasac i potom dodati ulje, mleko i vodu. Umesiti dobro glatko testo. Proporcija je tačna ne bi trebalo da dodajete ništa mimo navedenog.

Ostaviti testo sat vremena da naraste.

Naraslo testo podelite na 4 jufke, svaku oblikujte u kuglu koju ćete razviti na krug debljine malog prsta. Krug podelite na 8 delova. Svaki deo dodatno razviti oklagijom, puniti sa po kašičicom fila po želji i motati.

Kiflice ređati u podmazan pleh ili na pek papir, kome je kako zgodnije. Peći ih dok ne porumene na temperaturi od 200 stepeni. Rernu obavezno prethodno ugrejati.

Kiflice su fine i mekane i ostaju takve još naredna 2 dana.

Prijatno! :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: