Šnicle od leblebije i šargarepe

Šnicle od leblebije i šargarepe

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
171
312
16/12/2020
"Želimo vam fantastičan apetit uz ove šnicle od leblebije i šargarepe, poželite i vi svima koji će ih probati"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano62
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • leblebije - 200 g u konzervi
  • ovsene pahuljice - 2 kašike, fine
  • jaja - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu, mleven
  • brašno - 2 kašike
  • biljno ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Ocedite leblebiju iz konzerve od tečnosti i zajedno sa očišćenim i naseckanim lukom i šargarepom sve sameljite u mačini za meso.

Potopite ovsene pahuljice na oko 20 minuta.

Dodajte jaje, ovsene pahuljice, so, biber, beli luk i mlevenu smesu i sve dobro izmešajte dok ne postane glatko.

Dodajte brašno kašikom, dok smesa za šnicle od povrća ne postane čvrsta, ali nemojte da preterujete.

Oblikujte šnicle od leblebija dlanovima.

Pržite šnicle od lebebije i šargarepe u zagrejanom ulju sa obe strane do zlatne boje.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar