Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Šnicle od leblebije i šargarepe

Šnicle od leblebije i šargarepe

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Šnicle od leblebije i šargarepe
Fotografije: Stanislava Valkova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Želimo vam fantastičan apetit uz ove šnicle od leblebije i šargarepe, poželite i vi svima koji će ih probati"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 200 g u konzervi
  • ovsene pahuljice - 2 kašike, fine
  • jaja - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu, mleven
  • brašno - 2 kašike
  • biljno ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Ocedite leblebiju iz konzerve od tečnosti i zajedno sa očišćenim i naseckanim lukom i šargarepom sve sameljite u mačini za meso.

Potopite ovsene pahuljice na oko 20 minuta.

Dodajte jaje, ovsene pahuljice, so, biber, beli luk i mlevenu smesu i sve dobro izmešajte dok ne postane glatko.

Dodajte brašno kašikom, dok smesa za šnicle od povrća ne postane čvrsta, ali nemojte da preterujete.

Oblikujte šnicle od leblebija dlanovima.

Pržite šnicle od lebebije i šargarepe u zagrejanom ulju sa obe strane do zlatne boje.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: