Način pripreme
Za ovaj zdravi recept za puding od banane, prvo spremamo ovseno mleko tako što natopimo 20 minuta 4 jednake kašike finih ovsenih pahuljica u filtriranoj vodi - 1/2 šolje.
Nakon određenog vremena, natopljene pahuljice sipamo u malu posudu nutribuleta i blendiramo oko pola minuta sa prekidima (ručnim mikserom takođe možemo postići željeni efekat).
Procedimo ovseno mleko i vraćamo ga u posudu uređaja. Dodajemo trećinu banane isečenu na krugove i ponovo blendiramo do nežne konzistencije - mleko sa penom.
U mleko sipamo 3 i po ravne kašike čie, 1 paketić vanile i 1 kašiku šećera. Mešamo i ostavljamo 1 sat da se natopi i upije mleko, a možemo da mešamo 1-2 puta da bi se ravnomerno upilo.
Kada se puding sa čiom dovoljno zgusne, vreme je da napunimo staklenu čašu.
Sipamo oko 3 kašike od nežnog banana pudinga na dno, nakon toga poređamo oko 6 okruglih kriški banane (koliko ih se skupi oko obima posude), a između njih (na sredinu čaše) dodajemo nivo sipajući preostale banane isečene na kockice.
Dopunjujem čašu ostatkom mlečne čie i poređamo 3 kriške banane odozgo ukrašavajući cvetom nevena.
Čarobni veganski puding od banane sa čiom i ovsenim mlekom!
Svež zdrav i dijetalni desert kremaste vazdušaste teksture.
Divnog ukusa!