Način pripreme
1. Umutite jaja sa šećerom u prahu pomoću žice, a ne mikserom.
Sipajte kokosovo mleko i ulje, a zatim dodajte brašno i dobro izmešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica.
2. Nalijte dovoljno vode da se postigne savršena smesa za palačinke - ni gusta ni retka.
Ostavite da odstoji 25-30 minuta i imajte na umu da će se smesa od toga dodatno zgusnuti.
3. Zagrejte tiganj na umerenoj vatri. Podmažite dno sa malo ulja i stavite kutlaču smese (ne punu do vrha). Sa tiganjem prečnika 24 cm trebalo bi da dobijete 10 palačinki.
Peccite dok ne porumene sa obe strane.
4. Za nadeve ovog deserta od palačinki isecite ananas na sitne komade i dodajte mu smeđi šećer.
Stavite na laganu vatru - 90 stepeni tokom 5 minuta. Cilj je dobiti malo gusšći sirup koji obavija komade voća.
Po završetku dodajte beli rum i ostavite da se malo ohladi, samo da ne bude prevruće.
5. Palačinke Pina Colada poslužite sa mirisnim voćnim sosom i pospite ih finim kokosovim brašnom.
Prijatno!