Način pripreme
U posudi umutimo mleko i pavlaku i dodajemo šećer.
U drugoj posudi umutimo jaja, vanilu i rastopljeni maslac. Nakon toga dodajemo brašno i prašak za pecivo, smesu sa mlekom i pavlakom i umutimo.
Ugrevamo tiganj u kojem ćemo peći palačinke i sipamo jednu kutlaču od smese. Kad se pojave mehurići, okrećemo kratko palačinke.
To radimo dok ne potrošimo smesu za palačinke.
Kad palačinke budu gotove, pripremamo krem. U posudi umutimo žumanca i šećer dok se ne zgusne.
Prebacujemo smesu u vatrostalnu činiju, dodajemo liker i stavljamo na paru. Mešamo oko 10 minuta dok se ne zgusne.
Kad se zgusne, prebacimo u posudu sa hladnom vodom dok se smesa ne ohladi potpuno.
dodajemo pavlaku i maskarpone i promešamo.
Namažemo palačinke kremom i uvijamo. Po želji možemo posuti kafom odozgo.
Palačinke tiramisu su odlične!