Način pripreme
Pomešajte tri vrste brašna, vanilu, prašak za pecivo i šećer u prahu. U njih sipajte mleko ili vodu, da keks bude dijetalniji.
Razbijte jaje i stavite brusnice, prethodno samlevene.
Ako su mnogo suve, pre nego što ih sameljete natopite ih u toploj vodi 15 minuta.
Od svih sastojaka zamesite tvrdo testo.
Razvijte ga na tanku koru oko 2-3 milimetra, da se ne bi lepila pospite malo neutralnog kukuruznog skroba.
Isecite keks u obliku po vašoj želji i poređajte u posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje. Izaći će dva standardna pleha svake rerne.
Pecite na 160 stepeni 18-20 minuta ili dok integralni keks ne porumeni po ivicama.
Kad je gotov poređajte ga na rešetku dok se ne ohladi.
Ovaj zdravi i ukusan integralni keks sa brusnicama čuvajte u dobro zatvorenoj posudi da ne omekša i da sačuvaj svoj ukus.
Nek vam je slatko!