Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pržene Tikvice»Pržene tikvice sa pečurkama u maslacu

Pržene tikvice sa pečurkama u maslacu

Super MamASuper MamA
Šegrt
2710828
Pržene tikvice sa pečurkama u maslacu
Fotografije: Minna i Liubo
1 / 4
05/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Kada ste gladni, a uopšte vam se ne čeka jelo da bude gotovo - pripremite pržene tikvice sa pečurkama u maslacu"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • pečurke - 125 g ili jedan tanjir
  • maslac - 50 g
  • mirođija - 2 - 3 šake, sveža
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • ulje - za podmazivanje tiganja
  • ceđeno mleko - 1 kantica
  • krastavci - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se ogule, operu i seku na trakice. Nakon čega se seku na trakice i prepržavaju sa obe strane dok se ne dobije zlatkasto-smeđa boja.

Ostavlja se u tanjiru sa papirom koji treba da upije masnoću od prženja.

Nakon toga se istopi maslac i preprže se pečurke iseckane na kriškice.

Tikvice i pečurke se stavljaju u jedan tanjir u odnosu 1:1 i posipaju se svežom mirođijom.

U posudu se sipa ceđeno mleko, iseckani krastavac, izrendani beli luk, malo vode da smesa ne bi bila mnogo gusta i mirođija. Meša se tako što se dodaje so po ukus.

Jelo od prženih tikvica i pečuraka se ukrašava sa dve lopte od smese.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: