Način pripreme
U srednjoj posudi pomešajte 1 šoljicu mleka sa kukuruznim skrobom i ružinom vodom. Mešajte dok ne postane glatko.
U lonac srednje veličine ulijte 3 šolje mleka i guste pavlake. Dodajte šećer i stavite da krčka uz stalno mešanje. Nakon što mleko provri, ugasite vatru i dodajte u smesu kukuruznog skroba. Kuvajte 3-4 min.
Sipajte u posude za serviranje. Pokrijte odmah plastičnom folijom i ohladite na sobnu temperaturu, a zatim stavite u frižider najmanje 4 sata ili preko noći.
Napravite sirup: u šerpicu na srednje jakoj vatri prokuvajte vodu, šećer i ružinu vodu. Kada proključa, dodajte boju za hranu. Pustite da vri još 2 minute i isključite vatru. Neka se potpuno ohladi.
Kad se malabi ohladi, na malabi prelijte 1-2 kašike sirupa, dodajte slomljeni kikiriki ili pistaći i iseckani kokos (po želji).