Način pripreme
U posudu stavljamo žumanca i šećer, promešam žicom. Dodajemo 50 ml svežeg mleka, kukuruzni skrob, promešamo.
U šerpu sipamo sveže mleko i stavljamo na umerenu vatru dok se ne ugreje i ne provri.
Skidamo sa vatre i dodajemo u smesu od žumanaca uz neprestano mešanje mikserom na niskoj temperaturi.
Nakon što dodamo celo sveže mleko, vraćamo smesu na vatru i skivamo krem uz neprestano mešanje žicom dok se ne zgusne.
Skidamo sa vatre, dodajemo ekstrat vanile, koru od limuna i kockice maslaca. Promešamo dok se ne rastopi.
Gotov krem pokrivamo folijom dobro da se ne stvori korica. Ostavljamo potpuno da se ohladi.
Pre nego što ga iskoristimo, ponovo umutimo mikserom na visokoj brzini dok ponovo ne postane mekan.
Krem Patiseri je osnovni poslastičarski krem, pogodan za filovanje torti, eklera, slatkiša koji treba da imaju odgovarajući krem.
Možemo servirati i samostalno, u posudicama/čašama.