Način pripreme
Za krem:
Jaja, žumanca i šećer se mute veoma dobro u penu.
Mleko se zagreva dok ne provri.
Pomeša se smesa od jaja sa mlekom, nakon čega se dodaje amareto. Promeša se veoma dobro.
Za karamel:
Šećer se stavlja u šerpu sa debelim dnom, preliva se vodom, da se blago ovlaži.
Stavlja se na vatru da provri, ne meša se dok vri.
Kada se karamelizuje sipa se u metalne posudice koje su stavljene u posudu za pečenje.
Preko karamela se stavlja parčence crne čokolade.
Krem od jaja se sipa preko karamela i čokolade.
U posudu za pečenje se stavlja vruća voda do polovine posudica sa krem karamelom.
Stavlja se u rernu i peče se 90 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni.
Izvadi se iz rerne i posudice se vade iz vode.
Ostavlja se da se ohladi i stavljaju se u frižider na nekoliko sati da očvrsne struktura.
Krem karamel sa Amareto se odvoji nožem od zidova kalupa i okreće se u tanjir.