Krem karamel Amareto

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
645
19/05/2020
"Krem karamel Amareto - sa duhom Italije i prstohvatom ljubavi "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 800 g
  • šećer - 225 g
  • jaja - 2 komada
  • žumanca - 6 komada
  • amareto - 1 1/2 kašika
  • Za karamel
  • šećer - 150 g
  • voda - 6 kašika
  • crna čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Za krem:

Jaja, žumanca i šećer se mute veoma dobro u penu.

Mleko se zagreva dok ne provri.

Pomeša se smesa od jaja sa mlekom, nakon čega se dodaje amareto. Promeša se veoma dobro.

Za karamel:

Šećer se stavlja u šerpu sa debelim dnom, preliva se vodom, da se blago ovlaži.

Stavlja se na vatru da provri, ne meša se dok vri.

Kada se karamelizuje sipa se u metalne posudice koje su stavljene u posudu za pečenje.

Preko karamela se stavlja parčence crne čokolade.

Krem od jaja se sipa preko karamela i čokolade.

U posudu za pečenje se stavlja vruća voda do polovine posudica sa krem karamelom.

Stavlja se u rernu i peče se 90 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni.

Izvadi se iz rerne i posudice se vade iz vode.

Ostavlja se da se ohladi i stavljaju se u frižider na nekoliko sati da očvrsne struktura.

Krem karamel sa Amareto se odvoji nožem od zidova kalupa i okreće se u tanjir.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar