Način pripreme
Za spremanje janije od graška za bebe najbolje koristite svež ili zamrznut grašak.
Ako ipak imate samo u konzervi prethodno ga natopite u vodi pola sata. U konzervi ima mnogo dodatnog soka koji nije pogodan za bebe.
U maloj šerpi istopite maslac i dinstajte luk blago isečen na sitno. Nakon 3-4 minuta dodajte i na sitno isečenu šargarepu.
Promešajte dobro, dodajte malo vode i ostavite da se dinsta još 5 minuta.
Za to vreme oljuštite paradajz i isecite ga na sitno (možete i da ga sameljete u blenderu ili narendate na rende).
Dodajte ga u omekšao luk i šargarepu i promešajte.
Na kraju dodajte i grašak. Kuvajte ga dok se potpuno ne skuva.
Ako ima potrebe ukusna grašak janija može da se pasira ili samo izgnječi viljuškom.
Ako želite pospite janiju za bebe peršunom.