Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom u vazdušastu smesu. Prosejte brašno sa malo soli. Stavite pavlaju i mleko u posudu sa jajima, promešajte i dodajte brašno.
Količina brašna je orijentacijono oko 1 šolja, sipajte po malo, mešajte i procenite gustinu testa. Stavite toliko brašna, da se dobije srednje gusta smesa za palačinke. Ostavite da smesa odstoji 20 minuta.
Namažite teflonski tiganj sa malo maslaca i sipajte jednu kutlaču smese, blagim kružnim pokretima tiganja rasporedite smesu po njegovom dnu. Ako imate uređaj za palačinke koristite njega.
Pržite palačinke dok ne postanu zlataste sa svake strane. Tako nastavie sa celim testom, a pri svakoj drugoj palačinki mažite tiganj sa malo maslaca. Stavite gotove palačinke na tanjir ili poslužavnik, namažite po želji maslacem i garnirajte slatkom od borovnica.