Način pripreme
Jaja se mute sa šećerom u sipkastu smesu. Dodaje se brašno i meša se špatulom.
Pravougaona tepsija se oblaže papirom za pečenje i smesa se sipa tako što se ravnomerno rasporedi špatulom.
Peče se na 180°C dok ne porumeni.
Kora za tortu se vadi i ostavlja se da se u potpunosti ohladi.
U kaserolu se sipa voda sa šećerom i zagreva se da se šećer istopi. Ostavlja se da se ohladi.
Pavlaka se muti u sipkasti krem.
Ohlađena kora se seče na dve polovine. Stavlja se na poslužavnik i kora se zaliva sirupom.
Premazuje se slatkom i na njega se maže pavlaka.
Stavlja se druga polovina kore na prvu. Ponovo se zaliva i maže samo pavlakom. Zagladi se i seku se slatki kolačići.
Prave se razrezi viljuškom u svakom kolačiću. Malom kašičicom se stavlja slatko u sedinu.
Kolačići sa slatkom od borovnica su spremni za jelo.