Način pripreme
Rastopite čokoladu na pari, kad se istopi dodajte maslac, isečen na komade, i mešajte dok se ne rastopi. Kad dobijete homogenu čokoladnu smesu, skinite je sa vatre i ostavite da se ohladi, Odvojite žumanca od belanaca.
Žumanca umutite sa šećerom na kremastu smesu, stavite prosejano brašno, so i kakao i mešajte spatulom. Dodajte čokoladu i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Umutite belanca u suvoj i čistoj posudi dok ne dobijte čvrst sneg. Sjedinite dve smese, pažljivo sipajte po malo u smesu od žumanca i mešate lagano spolja ka unutra. Tako radite dok ne upiju smesu od belanaca.
Namažite okrugao ili pravougaoni kalup maslacem, sipajte gotovu smesu i pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni 25 minuta. Unutrašnjost kolača će ostati malo vlažna, ali ne treba da bude nepečena ili previše suva.
Ostavite da se ohladi i odozgo namažite slatkom ili čokoladom i pospite kokosovim brašnom. Isecite na kockice i servirajte sa mnogo ljubavi :)