Način pripreme
Usitnimo keksiće ili ih sameljemo u blenderu (da bi bilo lakše) i sipamo ih u posudu, istopimo maslac u mikrotalasnoj na 0.5-1 minute i dodajemo ga u keksiće, nakon čega dobro promešamo i dobijenu smesu stavljamo u tepsiju i dobro ispresujemo da se ne bi raspadalo posle.
U prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni zapečemo na 5-8 minuta.
U velikoj posudi dobro umutimo pavlaku sa šećerom u prahu, nakon čega u njh u komadićima dodajemo krem sir i mutimo na niskom ubrzanju dok se ne dobije homogena smesa.
Nakon što smo izvadili tepsiju sa korom i tepsija se ohladila, sipamo dobijenu smesu u tepsiju i dobro rasporedimo, nakon toga pažljivo premažemo topingom ili slatkom i dodajemo voće odozgo na čizkejk.
Prekrivamo streč folijom i ostavljamo na 1-2 sata u frižideru.
Možete da servirate čizkejk sa malinama i šumskim voćem sa listom mente za kontrast.