Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Tartalete»Tartalete sa šumskim voćem

Tartalete sa šumskim voćem

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Tartalete sa šumskim voćem
Fotografije: Vanya Velichkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
145 min.
Porcije
4
"Fantastične tartalete sa ukusnim kremom i svežim voćem"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • šećer - 3 kašike
  • maslac - 300 g
  • žumanca - 2 komada
  • voda - 90 ml
  • jaja - 1 komad
  • Za krem
  • mleko - 1 šolja
  • vanila - 1/2 mahune
  • šećer u prahu - 5 kašika
  • žumanca - 3 komada
  • skrob - 1 kašika, kukuruzni
  • brašno - 1 kašika
  • pavlaka - 125 ml
  • vanilin šećer - 1/2 kašike
  • za ukrašavanje
  • voće - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno sa šećerom. Dodajte hladan maslac i umesite mrvičasto testo. U posebnoj posudi umutite žumanca sa 60 ml vode, pa ih polako dodajte u smesu.

Ako je potrebno, dodajte još 1 kašiku vode. Testo podelite na dve loptice, prekrijte ih folijom i ostavite u frižideru oko sat vremena. Svaku lopticu razvaljajte na koru od 3 mm.

Stavite u kalupe za tart, odrežite višak testa i zamrznite u zamrzivaču oko 30 minuta.

Čašice od testa pažljivo izvadite iz kalupa i pecite na 190 stepeni oko 15 minuta (do zlatne boje).

Premažite ih umućenim jajima i vratite u rernu na još 5 minuta.

Za to vreme napravite krem. U šerpi prokuvajte mleko, mahunu vanile i šećer.

U posudi umutite žumanca sa 1kašikom šećera do bele boje. Dodajte skrob i brašno i mešajte dok ne postane glatka smesa.

U laganom mlazu dodajte smesu od jaja u mleko i kuvajte uz stalno mešanje dok se krem ne zgusne – oko 5 minuta, pa sklonite sa ringle.

Pavlaku i šećer u prahu umutite mikserom, pa polako iz tri puta dodati glavnom kremu. Mešajte dok se ne dobije vazdušasta jednolična smesa. Svaku kupicu napunite kremom i prelijte tartalete voćem po izboru.

Tartlete sa šumskim voćem su spremne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: