Način pripreme
Prosejte brašno sa šećerom. Dodajte hladan maslac i umesite mrvičasto testo. U posebnoj posudi umutite žumanca sa 60 ml vode, pa ih polako dodajte u smesu.
Ako je potrebno, dodajte još 1 kašiku vode. Testo podelite na dve loptice, prekrijte ih folijom i ostavite u frižideru oko sat vremena. Svaku lopticu razvaljajte na koru od 3 mm.
Stavite u kalupe za tart, odrežite višak testa i zamrznite u zamrzivaču oko 30 minuta.
Čašice od testa pažljivo izvadite iz kalupa i pecite na 190 stepeni oko 15 minuta (do zlatne boje).
Premažite ih umućenim jajima i vratite u rernu na još 5 minuta.
Za to vreme napravite krem. U šerpi prokuvajte mleko, mahunu vanile i šećer.
U posudi umutite žumanca sa 1kašikom šećera do bele boje. Dodajte skrob i brašno i mešajte dok ne postane glatka smesa.
U laganom mlazu dodajte smesu od jaja u mleko i kuvajte uz stalno mešanje dok se krem ne zgusne – oko 5 minuta, pa sklonite sa ringle.
Pavlaku i šećer u prahu umutite mikserom, pa polako iz tri puta dodati glavnom kremu. Mešajte dok se ne dobije vazdušasta jednolična smesa. Svaku kupicu napunite kremom i prelijte tartalete voćem po izboru.
Tartlete sa šumskim voćem su spremne.