Način pripreme
KORA:
Jaje i šećer se umute mikserom. Postepeno se dodaje ulje dok se smesa meša drvenom varjačom. Soda i mleko se promešaju, nakon čega se dodaju u smesu, Postepeno se dodaje brašno. Peče se na 200 stepeni.
(Sastojci su za koru veličine 20-23 cm u prečniku.)
KREM:
Svi sastojci se pomešaju. Istope se na vodenoj pari, dok smesa ne postane homogena. Nakon što se skloni s ringle, smesa se i dalje mepa, da se ne stvore grudivce, dok se ne ohladi. Može da se stavi na 30 minuta u frižider ili zamrzivač da se stegne.
SKLAPANJE:
Možete da je napravite sa koliko kora želite, ali krem u ovom receptu je za dve kore. Stavite prvu koru (po želji možete da je sirupirate). Mažete je sa pola krema i stavljate voće po želji. Stavljate drugu koru. Mažete je kremom i ukrašavate je voćem po želji.