Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Krem karamel sa stevijom i agavom za dijabetičare

Krem karamel sa stevijom i agavom za dijabetičare

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Krem karamel sa stevijom i agavom za dijabetičare
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
95 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Neverovatan krem karamel pripremljen specijalno za dijabetičare sa stevijom i agavom"

Potrebni sastojci

  • Za krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • jaja - 4 komada, srednje veličine
  • stevija - 1 supena kašika, ravna ili po ukusu
  • vanila - 2 grama
  • Karamel bez šećera
  • sirup od agave - 55 grama
  • voda - 25 ml
  • stevija - 3 g
  • soda bikarbona - na vrhu kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Možda ćete se iznenadite, ali u potpunosti je moguće da napravite karamel i bez šećera.

Ovaj desert se priprema jednostavno i brzo, tako što je što je potrebno samo da pomešate sastojke za njega i da zagrevate dok se ne dobije lepa zlatkasta boja i mali mehurići.

Neće oduzeti više od pet minuta na umerenoj ringli tako što s vremena na vreme treba da se meša.

Imajte u vidu da se neće stvrdnuti kao klasični, ali možete da polijete krem karamеl nakon što se okrene u tanjir. Ako se ipak dobije gušći, direktno sipajte u čašice za desert.

Za krem dobro umutite jaja i u njih dodajte steviju. Sipajte ih u zagrejano mleko i promešajte. Ako je potrebno, dodajte još stevije za više slatkoće.

Sipajte direktno u odgovarajući vatrostalne čašice ili kao što smo već spomenuli - sa malo do dobijenog krema na dno.

Poređajte čaše u tepsiju sa sipanom vodom u njoj - tečnost treba da stigne do polovine kalupa. Krem karamel pecite na 130 stepeni na otprilike 90 minuta.

Ostavite da se ohladi u isključenoj rerni i nakon toga stavite u frižider da bise ohladio.

Krem okrenite na tanjirić. Ako se ne odvoji od čaše, lagano pređite tankim nožem po rubovima. Zalijte sa još karamela, po želji.

Krem karamel sa stevijom i agavom za dijabetičare je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: