Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od milibrota»Krem karamel sa milibrotom u kalupu za kuglof

Krem karamel sa milibrotom u kalupu za kuglof

Krem karamel sa milibrotom u kalupu za kuglof
Fotografije: Potrebitel#338995
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Gotov krem karamel sa milibrotom u kalupu za kuglof čekamo da se ohladi i orkrećemo na poslužavnik. Bude veoma ukusno, svi ga vole!"

Potrebni sastojci

  • milibrot - oko 1/2
  • šećer - 1/2 šolje, za karamelizovanja
  • sveže mleko - 1 l
  • jaja - 8 komada
  • šećer - 1 šolje, za smesu
  • vanila - 2 kesice
* merne jedinice

Način pripreme

Karamelizujemo šećer. Karamelizovanje počinje na jakoj vatri, ne mešamo šećer.

Nakon nekoliko minuta će početi da se puši. Smanjite ringlu i samo tresite posudu malo i ostavite tako dok se ne rastopi šećer.

Nakon toga sipamo karamelizovani šećer u kalup i poređamo stari izlomljeni milibrot (može i isečen na kriške).

Stavljamo na ringlu sveže mleko sa šećerom da se ugreje.

Za to vreme mutimo jaja u posebnoj posudi.

Kad se mleko ugreje dodajemo u jaja Dodajemo vanilu i mešamo.

Gotovu smesu procedimo kroz sito za brašno da odvojimo višak pene da izbegnemo šupljine.

Gotovom smesom prelivamo milibrot i stavljamo na paru da se peče krem karamel na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 1 sat.

Gotov krem karamel sa milibrotom u kalupu za kuglof čekamo da se ohladi i orkrećemo na poslužavnik. Bude veoma ukusno, svi ga vole!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: