Način pripreme
Karamelizujemo šećer. Karamelizovanje počinje na jakoj vatri, ne mešamo šećer.
Nakon nekoliko minuta će početi da se puši. Smanjite ringlu i samo tresite posudu malo i ostavite tako dok se ne rastopi šećer.
Nakon toga sipamo karamelizovani šećer u kalup i poređamo stari izlomljeni milibrot (može i isečen na kriške).
Stavljamo na ringlu sveže mleko sa šećerom da se ugreje.
Za to vreme mutimo jaja u posebnoj posudi.
Kad se mleko ugreje dodajemo u jaja Dodajemo vanilu i mešamo.
Gotovu smesu procedimo kroz sito za brašno da odvojimo višak pene da izbegnemo šupljine.
Gotovom smesom prelivamo milibrot i stavljamo na paru da se peče krem karamel na 180 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni oko 1 sat.
Gotov krem karamel sa milibrotom u kalupu za kuglof čekamo da se ohladi i orkrećemo na poslužavnik. Bude veoma ukusno, svi ga vole!