Način pripreme
Isecite patlidžan na tanke kriške. Posolite i ostavite 30 minuta dok se ne ocedi gorka voda.
Ugrejte gril tiganj i ispecite kriške patlidžana sa obe strane na kratko.
Prebacite na tanjir i prelijte maslinovim uljem.
Pomešajte suncokretovo ulje i sveže mleko.
Dodajte 1 kašičicu senfa, 2-3 marinirana kapra (po želji), sok od limuna i prstohvat soli.
Pasirajte dok ne dobijete glatku smesu, nakon toga dodajte tunjevinu oceđenu od ulja u konzervi. Pasirajte ponovo.
Poređajte grilovani patlidžan na tanjir za serviranje. Prelijte namazom od majoneza i ukrasite mariniranim kaprom i isečenim limunom.
Neka vam je slatko sa ovim grlilovanim patlidžanom i namazom od majoneza i ribe!
Napomena: Umesto mlečnog majoneza možete koristiti gotov iz prodavnice!