Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Grilovani patlidžan sa paradajz sosom

Grilovani patlidžan sa paradajz sosom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Grilovani patlidžan sa paradajz sosom
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
25/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Jedeš i plačeš za još!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, veliki
  • so
  • biber
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz - 800 g, iz konzerve
  • bosiljak - 1 prstohvat, suv
  • lovorov list
  • šećer - 1 kašičica
  • peršun - pola veze
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite patlidžan od drške. Isecite ga po dužini na tanke trakice. Posolite i ostavite 30 minuta da se ocedi gorka voda.

Operite ih i osušite, namažite sa malo ulja ili maslinovog ulja.

Ugrejte roštilj ili gril tiganj i stavite trakice patlidžana da se peku dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Odvojite ih na tanjir.

U šerpu na vatri sipajte sve kašike maslinovog ulja i ugrejte.

Očistite beli luk i sitno iseckajte čenove.

Stavite ih u šerpu i pržite nekoliko sekundi, koliko da puste miris.

Dodajte paradajz, promešajte, posolite, stavite šećer, začinite i ostavite sos da vri dok se ne zgusne i dok tečnost ne ispari.

Gotove patlidžane isecite po dužini na pola i stavite na veliki tanjir.

Odozgo sipajte paradajz sos i pospite sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti