Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Glazure»Čokoladni toping za sladoled

Čokoladni toping za sladoled

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Čokoladni toping za sladoled
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
1
"Veoma ukusan čokoladni toping, koji se servira uz domaći sladoled, tortu ili čak palačinke"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 žumamca
  • šećer - 1/2 šolje
  • kakao - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • sveže mleko - 1/2 litra
* merne jedinice

Način pripreme

Razbijemo jaja i odvojimo belanca od žumanaca.

Mutimo žumanca sa šećerom, dodajemo kakao i 1 ravnu kašiku brašna.

Sipamo postepeno toplo mleko, mešajući neprestano da dobijemo gladak kakao krem.

Stavljamo dobijeni gladak krem na umerenu vatru, nastavljajući da mešamo.

Kada provri, sklanjamo sa vatre, i nastavljamo da ga mešamo, dok se potpuno ne ohladi.

Gotov čokoladni toping serviramo uz mlečni sladoled.

Čokoladni toping za sladoled je krem, kojim možete da garnirate čak i omiljene torte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: