Način pripreme
Za smesu: Jaje razmutiti ručnom žicom za mućenje, dodati brašno, prašak za pecivo, usiti jogurt, ulje i sve izmešati ručnom žicom za mućenje.
Za nadev:U dublju posudu staviti višnje, dodati šećer, pšenični griz i izmešati.
Kalup premazati uljem. Staviti jednu koru, tako da polovina pada preko pekača. Premazati smesom od jogurta. Zatim staviti drugu koru i pustiti da polovina pada preko kalupa i isto je premazati smesom od jogurta, te staviti i treću koru i nju premazati istom smesom od jogurta. Takođe, i ta treća kora neka pada preko klalupa.
Preko rasporediti red gužvanih kora, premazati ih smesom od jogurta, prekriti još jednim redom gužvanih kora i premazati ih smesom od jogurta.
Poređati smesu od višanja, pšeničnog griza i šećera.Zatim, rasporediti još jedan red gužvanih kora, premazati smesom od jogurta i prekriti krajevima kora koji su padali preko kalupa. Premazati ih ostatkom smese od jogurta.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta, ali, po potrebi, smanjiti trmorraturu kako burek ne bi goreo.
Gotov burek izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
Burek izručiti na tacnu, ali naopačke, da donji deo bude gore.
Burek sa višnjama posuti šećerom u prahu, seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.
Savet: Poželjno je da koristite deblje kore, mada, nećete pogrešiti i ako budu tanje. Fantastičnog je ukusa. Probajte, prijatno!