bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slatka spelta (slatko žito)

Slatka spelta (slatko žito)

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k5k7k
Slatka spelta (slatko žito)
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
19/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Ukusno i korsino slatko žito, koje pravim uvek sa zadovoljstvom, jer znam rezultat"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

* Za bezglutensku varijantu zamenite speltu sa kinoom, prosom, heljdom ili drugim bezglutenskim zrnima

Natopite sirova zrna spelte dan ranije.

Isplaknite dobro i stavite da se kuva na tihoj vatri. Kuvajte dok ne bude gotovo, zrnca ostaju cela, ali omekšaju i veoma su prijatna.

Probajte, da proverite da li su gotoca.

Ostavite speltu u vodi dok se ne ohladi.

Procedite skuvano žito/speltu i dodajte sve ostale sastojke.

Promešajte sve mnogo dobro.

Čuvajate slatku speltu (slatko žito) u kutiji u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: