bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slatka spelta (slatko žito)

Slatka spelta (slatko žito)

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
3k
1k
Slatka spelta (slatko žito)
Fotografije: Lilia Tsacheva/Lipodve
19/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
"Ukusno i korsino slatko žito, koje pravim uvek sa zadovoljstvom, jer znam rezultat"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

* Za bezglutensku varijantu zamenite speltu sa kinoom, prosom, heljdom ili drugim bezglutenskim zrnima

Natopite sirova zrna spelte dan ranije.

Isplaknite dobro i stavite da se kuva na tihoj vatri. Kuvajte dok ne bude gotovo, zrnca ostaju cela, ali omekšaju i veoma su prijatna.

Probajte, da proverite da li su gotoca.

Ostavite speltu u vodi dok se ne ohladi.

Procedite skuvano žito/speltu i dodajte sve ostale sastojke.

Promešajte sve mnogo dobro.

Čuvajate slatku speltu (slatko žito) u kutiji u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: