Čokoladni banana hleb

LenkaLenka
Kuvar
759
840
2k
34
4
Čokoladni banana hleb
Fotografije: Lenka
1 / 2
16/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj60 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
"Sad nam je jasno zašto amerikanci toliko vole banana bread"

Potrebni sastojci

  • banane - 3 kom., velike, zrele
  • jaja - 2 kom.
  • maslac - 115 g, rastopljen
  • šećer - 150 g
  • brašno - 190 g
  • kakao - 40 g
  • soda bikarbona - 1/4 kašičice
  • so - 1/4 kašičice
  • ekstrakt vanile - 1 kašičica
  • čokoladni čips - 175 g, + za preliv
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrijte rernu na 180 stepeni.

U velikoj posudi promešajte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Stavite sa strane.

U veću posudu zgnječite banane, dodajte jaja i umutite da se sjedine. Dodajte rastopljeni maslac, ekstrakt vanile i umutite dok se ne sjedini. Dodajte šećer i umutite dok se ne sjedine.

Suve sastojke dodajte mokrim, mešajte dok se ne sjedine i izjednače. Dodajte čips od čokolade i promešajte.

Ulijte testo u tepsiju za hleb veličine 23x23 cm obloženu papirom za pečenje. Pospite malo čipsa odozgo (opcionalno).

Pecite 50-60 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.

Ostavite da se ohladi pre sečenja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: