Način pripreme
U posudi se mikserom mute jaja sa šećerom, dok se ne istopi. Dodaje se kafa, fanila, brašno i prašak za pecivo.
Meša se kao smesa za kolač i sipa se u široku tepsiju na papir za pečenje. Kora se peče u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica koja se zabode ne bude suva, otprilike 15-18 minuta.
Vadi se na blago vlažnu krpu. Skida se papir i uvija ase uža strana rolata, koji se ostavlja na 10 minuta.
Priprema se krem za slatki rolat tako što se pomešaju slatka pavlaka, sveže mleko i jedan vanilin krem bez kuvanja.
Muti se mikserom 3 minute dok se ne dobije gladak kremić. Maže se kora, uvija se rolat.
Odozgo se premazuje ostalim kremom, u deo njega se dodaje tečna čokolada i fišekom se oblikuje talasići i ružice.
DEkoriše se listovima fondana i komadićima crvenog fondana, a na kraju se posipa mlevenim orasima i izrendanom čokoladom.
Što ga duže vremena ostavite u frižideru, to će rolat sa ražanim brašnom biti ukusniji.