Keks torta sa malinama i čokoladom

VecaVeca
Kuvar
450
65
2k
36
5
27/01/2021
"Nema pečenja kora, kuvanja fila - sve se sjedini i torta je očas spremna!"
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano242
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za smesu
  • mleveni keks - 300 g
  • lomljeni keks - 300 g
  • šećer - 8 kašika
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • jogurt - 700 g
  • maline - 500 g
  • čokolada za kuvanje - 100 g
  • Za filovanje i dekoraciju
  • šlag krem - 2 kesice, sa ukusom slatke pavlake
  • dekor mix zvezdice - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

U dublju posudu usuti mleveni keks, dodati lomljeni keks, šećer i vanilin šećer. Sve izmešati varjačom.

Zatim, uliti jogurt i izmešati varjačom kako bi se svi sastojci sjedinili.

Dobijenu smesu podeliti na dva dela. U jedan deo dodati smrznute maline i izmešati, a u drugi deo dodati otopljenu čokoladu za kuvanje i izmešati.

Kalup obložiti providnom prianjajućom folijom, usuti voćni deo, poravnati, a preko njega ravnomerno rasporediti čokoladni deo.

Ostaviti u frižider da odstoji dva do tri sata.

Tortu izvaditi iz frižidera i izručiti je na tacnu.

Šlag krem umutiti po uputstvu da kesice i nafilovati tortu.

Dekorisati je mix zvezdicama.

Keks tortu seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar