Način pripreme
U posudi umutimo pavalku sa šećerom u prahu da se dobiju sipkasti vrhići. Postepeno dodajemo maskarpone sir i krem sir dok se ne dobije gladak krem.
Na vodeoj pari istopimo čokoladu sa malo vode dok ne postane tečna. Ohladimo.
Beli krem delimo na dva dela. U jedan deo dodajemo čokoladu i izmešamo. U drugi deo dodajemo vanilu i sitno iseckane komadiće ananasa.
Pristupamo sastavljanju keks torte.
U duboku tepsiju sipmo čokoladni krem i ređamo rer kakao keksića umočenih u sirup od kompota. Premazujemo belim kremom i slažemo red belih keksića. Ponovo premazujemo čokoladnim kremom, kakao keksićima, kremom sa ananasom i završavamo kremom.
Obilno posipamo borovnicama.
Pokrivamo streč folijom i ostavljamo u frižideru na jednu noć.
Serviramo u tanjiru tako što zagrabimo kašikom za sladoled kako bi se dobile kugle.
Posipamo lešnicima, orasima i filiranom belom čokoladom. Garniramo jagodama, malinama i kupinama.
Keks torta sa maskarpone sirom, tečnom čokoladom i voćem je čudesna.