Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Keks Torta»Keks torta sa maskarpone sirom, tečnom čokoladom i voćem

Keks torta sa maskarpone sirom, tečnom čokoladom i voćem

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363273026
Keks torta sa maskarpone sirom, tečnom čokoladom i voćem
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 4
11/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Gotovo je nemoguće a negde probate ukusniju keks torticu"

Potrebni sastojci

  • keksići za tortu - 400 g (beli i kakao)
  • slatka pavlaka - 500 g
  • maskarpone sir - 250 g
  • krem sir - 250 g
  • tečna čokoalda - 5 supenih kašika
  • kompot od ananasa - 1/2 komada (voće i sok)
  • šećer u prahu - 5 supenih kašika
  • vanila
  • za dekoraciju
  • jagode
  • maline
  • kupine
  • borovnice
  • orasi
  • lešnici
  • bela čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutimo pavalku sa šećerom u prahu da se dobiju sipkasti vrhići. Postepeno dodajemo maskarpone sir i krem sir dok se ne dobije gladak krem.

Na vodeoj pari istopimo čokoladu sa malo vode dok ne postane tečna. Ohladimo.

Beli krem delimo na dva dela. U jedan deo dodajemo čokoladu i izmešamo. U drugi deo dodajemo vanilu i sitno iseckane komadiće ananasa.

Pristupamo sastavljanju keks torte.

U duboku tepsiju sipmo čokoladni krem i ređamo rer kakao keksića umočenih u sirup od kompota. Premazujemo belim kremom i slažemo red belih keksića. Ponovo premazujemo čokoladnim kremom, kakao keksićima, kremom sa ananasom i završavamo kremom.

Obilno posipamo borovnicama.

Pokrivamo streč folijom i ostavljamo u frižideru na jednu noć.

Serviramo u tanjiru tako što zagrabimo kašikom za sladoled kako bi se dobile kugle.

Posipamo lešnicima, orasima i filiranom belom čokoladom. Garniramo jagodama, malinama i kupinama.

Keks torta sa maskarpone sirom, tečnom čokoladom i voćem je čudesna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: