Način pripreme
Kao ljubitelj jela sa jajima, ova varijanta je mogu reći jedna od mojih omiljenih!
Odgovarajući je za ručak, ali i za večeru, takođe i za užinu.
Moj pleh je sa kalupima od 12 komada. Ako je vaš manji regulišite sastojke da vam bude dovoljno.
Način prirpeme ove vrste slanih mafina je najlakši, a to je stavila sam sve sastojke (bez kačkavalja) u secka i mutila dok nisam dobila lepu smesu.
Nakon toga sam u prethodno namazane kalupe sipala jednaku količinu smese.
Na kraju odozgo složila rendani kačkavalj i pekla u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15-20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.
Ako nemate secka, radite sledeće:
1. Prethodno isecite paprike na kockice.
2. U posudi umutite sva jaja, u njih dodajte isečene paprike i mrvljeni sir za začinima.
Ako ne volite paprike možete dodati kukuruz ili nešto drugo što vam se dopada - na primer šunku, salamu itd.
Nakon toga ponovo rasporedite jednako u prethodno namazane kalupe i pecite mafine sa jajima i kačkavaljem i paprikama u prethodno ugrejanoj rerni 15-20 minuta (dok ne budu gotovi)!